Compareixença a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, per informar sobre la situació de les persones amb discapacitat del Cos de Mossos d’Esquadra

El 28 de maig va comparèixer el president d’AILMED, Àngel Gómez-Quintero, a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, per informar sobre la situació de les persones amb discapacitat del Cos de Mossos d’Esquadra amb relació als drets humans. Amb ell van comparèixer també Evaristo Camacho, com a afectat i membre de l’associació, i el Sr. Luis Cayo Pérez Bueno, President del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), organisme oficial a Espanya de seguiment per promoure, protegir i supervisar la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

El president d’AILMED va denunciar a la Comissió d’Interior la situació de discriminació de discapacitat que es viu al Cos de Mossos d’Esquadra i va proposar un full de ruta per trobar la solució. El membre de l’associació Evaristo Camacho va oferir un testimoni de primera mà com a persona discapacitada afectada.

Per la seva part, el president del CERMI, Luis Cayo Pérez Bueno, ha manifestat davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, que el CERMI ha portat a l’ONU la situació dels mossos d’esquadra amb discapacitat sobrevinguda. El Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha inclòs en el seu Informe de 2014 sobre drets humans i discapacitat la situació de discriminació dels mossos d’esquadra, dels policies locals i dels bombers catalans amb discapacitat sobrevinguda una vegada comprovat que la legislació i la pràctica governativa en aquest territori vulnera els seus drets humans.

Aquest informe, que el CERMI elabora com a mecanisme independent de seguiment a Espanya de l’aplicació de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, s’eleva al Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat, amb seu en Ginebra, Suïssa, que fiscalitza l’actuació dels Estats parteix del tractat internacional.

El responsable del CERMI ha dictaminat que la regulació catalana en relació amb empleats públics de seguretat i protecció que adquireixen una discapacitat en l’acompliment o en ocasió de la seva funció és contrària a la legalitat internacional en matèria de drets de les persones amb discapacitat i ha instat al Parlament a modificar-la amb urgència.

Després d’escoltar les intervencions dels grups parlamentaris de la Càmera, favorables a emprendre una reforma normativa que doni solució als greus problemes denunciats, el president del CERMI ha agraït la receptivitat del Parlament i ha demanat que s’aconsegueixi mitjançant diàleg amb les associacions representatives d’aquests empleats públics.

Deja un comentario

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

AILMED SINDICAT

Associació sindical per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED SINDICAT)

RealEstateEconomyWatch.com

Insight and Intelligence on Residential Real Estate

AILBOD

ASSOCIACIÓ PER LA INTEGRACIÓ LABORAL DELS BOMBERS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA AMB DISCAPACITAT