Un policia local discapacitat recorre al TSJC la negativa a una segona feina a Figueres

Imatge

Un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres amb una incapacitat total està pendent que la Sala Contenciosa Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) resolgui el recurs d’apel·lació que va presentar fa un any per aconseguir que l’Ajuntament li doni una «segona activitat» al cos. El consistori li ho va denegar l’any 2009 i manté la seva decisió pendent de la decisió final del tribunal. El Síndic de Greuges ja va alertar al consistori, tal i com va publicar aquest diari fa un any, que considera que la denegació era nul·la perquè no es va sol·licitar cap tribunal mèdic, com estableix la llei, abans de decidir.

L’agent va patir un accident de trànsit l’any 2008 i el juliol del 2009 li van reconèixer una incapacitat permanent. Aleshores, va presentar múltiples instàncies fins a esgotar la via administrativa demanant una feina adaptada a les seves actuals circumstàncies. El que es coneix com a «segona activitat». «A proposta del secretari se’l va cessar d’agent i es va concloure que no li correspon una segona activitat», explica la tinent d’alcalde, Marta Felip, que es va reunir amb l’afectat fa dues setmanes. «Li vam dir que, de moment, la sentència del contenciós no li dóna la raó i que, a més, ara hi ha l’Estat que impedeixen noves contractacions i fa incompatible cobrar una pensió i un sou públic», diu. «Ara esperem la resolució del jutge» afegeix.

Al recurs, però, l’agent refusa la sentència, entre altres coses, perquè aquesta «em considera del «règim de classe passiva, és a dir, funcionari de l’Estat quan estic al règim general de la Seguretat Social i utilitza articles que estan derogats». A més, insisteix que diverses lleis li donen la raó i que «no es tractaria d’una nova plaça sinó de la que ja tenia perquè fins que no hi hagi sentència ferma ho segueix essent». «Com em poden dir que no hi ha diners quan es gasten més de 500.000 euros anuals en càrrecs de confiança?», critica el policia. També el síndic li va donar la raó però, segons diu, l’Ajuntament no ho va atendre i associacions de suport a afectats per accidents van demanar al consistori que ho reconsiderés.

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

AILMED SINDICAT

Associació sindical per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED SINDICAT)

RealEstateEconomyWatch.com

Insight and Intelligence on Residential Real Estate

AILBOD

ASSOCIACIÓ PER LA INTEGRACIÓ LABORAL DELS BOMBERS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA AMB DISCAPACITAT